Koji su najbolji proizvodi za starije ?
Objavljeno: 06.12.2016 u 09:16. Kategorija: Vijesti

Koji su najbolji proizvodi za starije ?

Kako raste broj naših godina, rastu i potrebe i izazovi povezani sa starenjem. Uz današnji ubrzan način života mnogi imaju sve manje vemena za brigu o svojim starijim ukućanima ili prijateljima. Ipak, postoji čitav niz proizvoda koji starenje mogu učiniti daleko lakšim, te osigurati neovisnost kod starijih ljudi.

Već samo ustajanje iz kreveta jednostavno se može olakšati kupnjom ograde za krevet ili neke druge vrste dizala ili oslonca koje će pomoći starijoj osobi da što lakše započne dan. Za teško pokretne osobe, postoji čitav niz modela sttolica koje u sebi sadržavaju toalet. Također, od velike pomoći može biti i bazen za pranje kose u krevetu. Istog je principa, na napuhavanje, i prijenosna kada.

Za one koji su pokretni, te mogu doći do kupaonice, postoji čitav noz proizvoda koji će im olakšati svakodnevno vođenje higijene. Primjerice, povišeno sjedalo za toalet, koje je moguće kupiti i sa držačima sa strane. Starija osoba tako se nećee trebati prenisko spuštati i opterećivati koljena, a imat će i oslonac koji osigurava od pada. Za sigurnost su nužne i sjedalice za kupanje kojih ima raznih modela. Također, pametno je na nekoliko mjesta u kupaonici postaviti držače, koji će služiti kao oslonac starijoj osobi dok se kreće po prostoriji.

Postoje različiti modeli telefona za starije. Ono što ih sve karakterizira je vrlo jednostavna opcija hitnog poziva. Mnogi modeli imaju veće tipke, kao i zvučne upute koje olakšavaju korištenje telefona.

Odličan proizvod za sve, ne samo za starije, je i štap s kojim ćete s lakoćom dohvatiti stvari s najviše police. Dugačak je po metar, metar i pol, a na vrhu ima hvataljke. Na internetu ga je moguće pronaći po cijeni od 200-tinjak kuna.

I hodalice za starije, nažalost, kod mnogih s godinama postaju neizostavne. I njih je jednostavno i lako moguće naručiti preko interneta, kao i kupiti u specijaliziranim trgovinama s medicinskim pomagalima. Cijena im je od nekoliko stotina do nekoliko ticuća kuna.

No, bez obzira koliko fizički bili onemoćali, iako možda trebate hodalice i ograde uz krevet, nikad se ne biste trebali prestati igrati. Stoga, ako je vaš ili vid vaih prijatelja oslabio, naručite igraće karte s velikim ispisom. Ako vas vid još služi, nabavite si puzzle i uživajte.