14. FESTIVAL DJEČJE KNJIGE I MANIFESTACIJA UBERI PRIČU!
Objavljeno: 19.04.2021 u 11:29. Kategorija: Vijesti

logo.png
 
 
U ponedjeljak, 26. travnja 2021. u 10:30 sati počinje 14. Festival dječje knjige sa manifestacijom Uberi priču!Kako je 2021. godina proglašena godinom čitanja moto nam je čitajmo da ne ostanemo bez riječi. U suradnji s 10 različitih škola i vrtića s područja Trešnjevke ući  ćemo u svijet bajke, priče, stihova i dječje mašte. I ove godine dolaze nam poznata imena kao što su Sanja PilićSonja ZumbovićKsenija Kušec, ali i neka nova kao što su Srebrenka Peregrin, Kristina Čunović i Zdenko Bašić, a iznenadit će nas Laureati nagrade Grigor Vitez.
 
Premda su festival i manifestacija izvorno zamišljeni tako da budu otvoreni što većem broju djece, ove godine u njoj će sudjelovati, uz pridržavanja svih epidemioloških mjera, samo trešnjevačke škole i vrtići. 

O manifestaciji Uberi priču!:
Ovogodišnja popularna berba slikovnica  imat će oblik šetnje Parkom Stara Trešnjevka, a tema će joj biti likovna umjetnost. Priču o šest šetnji Slave Raškaj ispričat će autorica istoimene slikovnice, Sanja Lovrenčić, a na šest „postaja“ – štafelaja postavljenih u parku – ilustrator Dominik Vuković uživo će skicirati odabrane trenutke iz slikaričina života, pokazujući okupljenoj djeci mogućnosti Slavine omiljene tehnike, akvarela. Šetnju će voditi animatorica Nikolina Manojlović Vračar, sve do stabala s kojih će sudionici moći ubrati svoje primjerke slikovnice koja je tematski predložak ovogodišnje berbe.

Manifestacija Uberi priču! autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, održava se u kontinuitetu od 2005. u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova. Organizator manifestacije je Udruga za promicanje kulture čitanja Uberi priču.

O 14. Festivalu dječje knjige:
Festival dječje knjige četrnaestu godinu za redom slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji s trešnjevačkim školama i vrtićima, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, djecu se uvodi u svijet dječje književnosti. 
Popis književnika koji sudjeluju na 14. Festivalu dječje knjige: 29.4. - Zdenko Bašić, multimedijski umjetnik, 4.5. - Sanja Pilić, 6.5.  - Silvija Šesto, 11.5. - Ksenija Kušec, 13.5. -  Laureati nagrade Grigor Vitez - Nagrada za književno djelo, 18.5. - Sonja Zubović, 20.5. - Tajne ilustracije - Nagrada za ilustraciju Grigor Vitez, 25.5. -  Kristina Čunović s Kampanjom „Čitaj mi“ za jaslički uzrast, 
29.5. pripovijedanje za najmlađe uz Srebrenku Peregrin
U lipnju nastavljamo s Dječjom književnosti na filmu, „Šarene priče“  za šareno društvo CMS, Priče za djecu  na znakovnom jeziku Udruga Dodir.
 
Foto; vizuali 14. Festivala dječje knjige i manifestacije "Uberi priču!".
 
Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na niže navedeni kontakt.
 
Zahvaljujemo na suradnji i srdačan pozdrav,
 
-
Ana Marija Meniss
Stručni suradnik Centra za kulturu Trešnjevka
Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb
M: 091/567 1548