5 najvećih grešaka kod lakiranja noktiju??
Objavljeno: 08.11.2016 u 12:25. Kategorija: Vijesti

 

Kako najbolje lakirati nokte?

Kako bi vaši nalakirani nokti i na nogama i na rukama izgledali besprijekorno i lak trajao što duže, izbjegavajte ovih šest najčešćih grešaka koje radimo kod korištenja laka za nokte.

1. Lakiranje neočišćene i nepripremljene površine noktiju

Kao i svaka druga vrsta farbe, lak za nokte će biti idealno nanesen samo ako se nanosi na dobro pripremljenu površinu. To znači da na noktima ne smiju biti prisutni, vlaga, prašina, ostaci drugog laka i bilo kakva druga prljavština. Prije lakiranja nokte bi trebalo temeljno oprati, a zatim kada se osuše prebrisati pamučnom krpom namočenom u aceton. 

2. Nekoristite bazni lak

Bezbojni bazni lak ili podlak služi kao podloga laku u boji i kada je nanesen preko baze, lak u boji bolje će se držati što znači da će i dulje trajati. Podlak je mekane i ljepljive strukture tako da se može širiti i skupljati te tako prilagođavati noktu. 

3. Preskakanje nadlaka

Završni sloj laka za nokte trebao bi biti onaj koji se suši sporije, a koji istovremeno ima sposobnost da kao zaštitni sloj bude čvršći i omogući tako duže trajanje laka.

4. Na pogrešan način mažete nokte

Greška koja u startu pravi problem je sam način lakiranja. Lak bi trebalo nanositi u tri pruge, od kojih je ona središnja prva, a zatim jedna pa druga bočna. Potrebno je pričekati oko dvije minute, a zatim nanijeti drugi sloj. Lak treba nanijeti u srednje debelom sloju, jer pretanak ne izgleda lijepo, a predebeo se mnogo lakše guli.

5. Na pazite na njihovo održavanje
Kada perete suđe, podove i slično nosite zaštitne gumene rukavice, kao i pri bilo kojoj drugoj aktivnosti koja bi mogla oštetiti lak. Svaka dva dana nanesite jedan sloj nadlaka koji se brzo suši što će produljiti trajanje laka kao i dodati sjaj. Također, svaki drugi dan namažite nokte i kožicu oko noktiju uljem kako bi nokti bili hidratizirani.

 

Najbolji lakovi za nokte: crveni lakovi za jesenske dane

Nakon upečatljivih ružičastih nijansi, vrijeme je za klasične tonove lakova za nokte. Jesenski modnih trendovi donose nam pregršt zemljanih tonova koje možemo ukomponirati u svakodnevni izgled. Uz njih će odlično pristajati i crveni lakovi za nokte, tamnijih ili svjetlijih nijasni koje možete nositi tijekom cijele godine, a upravo sada izgledaju profinjeno.

 

 

I dok su grafike i dalje zanimljive i rado viđene na noktima, a ‘nude’ nijanse također poželjne tijekom cijele godine, crveni lak je uvijek dobitna kombinacija. Tamnije nijanse imaju isti efekt kao i modni dodatak, pa vam uz ovakve nijanse ne treba dodatno naglašavanje make up-a. Neka vaše njegovane i lijepe ruke ostavljaju snažan dojam. Donosimo neke od nijansi koje morate uvrstiti u svoju kozmetičku torbicu.