BUDUĆNOST ONLINE NASTAVE
Objavljeno: 30.03.2020 u 00:00. Kategorija: Vijesti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je u subotu u e-savjetovanje nacrt Pravilnika o dopuni Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnim i srednjim školama, a rasprava, u koju se dosad uključilo stotinjak sudionika, provodit će se do 2. travnja.

Dopunama se predlaže da “u slučaju elementarne nepogode, ratnog stanja ili druge neposredne ugroze stanovništva ministar nadležan za obrazovanje može drukčije od načina propisanog ovim pravilnikom odrediti metode, postupke i elemente vrednovanja odgojno-obrazovnih postignuća učenika, prava i obveze učitelja/nastavnika, učenika, razrednika i ravnatelja u provođenju postupaka vrednovanja te prava i obveze roditelja/skrbnika”.

Uz to, dodaje se, “o pitanjima vezanima za praćenje i ocjenjivanje učenika u izvanrednim okolnostima iz stavka 1. ovoga članka ministar donosi odluku”.

Više pročitajte na; https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/online-nastava-ulazi-u-treci-tjedan-u-tom-razdoblju-djeca-nisu-imala-ni-testove-ni-ocjene-ali-sada-se-uvode-znacajne-promjene/10148056/?fbclid=IwAR1ZX6Hinp_mRPtn1eSo6IkD2KUTb8tvy9ggIUsHdqTQO8uV1l39v15nm6s#.XoG9fbLak3g.facebook

Izvor;jutarnji.hr