DOBRODOŠLI U STEPINČEV DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE
Objavljeno: 23.03.2021 u 00:00. Kategorija: Vijesti
 

Nadomak Zagreba u pitomom selu Cugovec

SmještenI smo u selu Cugovec, svega 40 kilometara od Zagreba i 10 kilometara od Vrbovca

Nudimo privremeni i trajni smještaj pokretnim, polupokretnim i nepokretnim osobama, u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Izuzetnu skrb i profesionalnu zdravstvenu njegu koju omogućavamo našim  korisnicima upotpunjujemo s religiozno-duhovnom, kulturnom i zabavnom dimenzijom života.

Stepinčev dom izgrađen je 2011. godine, i to prema zahtjevnim europskim standardima, u sklopu Kongregacije sestara Svetog Franje i samostana Majke Božje.

 

Osoblje Doma trudi se maksimalno prilagoditi željama i potrebama korisnika kako bi im život u Domu bio što ugodniji, a atmosfera što bliža toploj obiteljskoj. Stepinčev dom nastoji da korisnici što dulje zadrže svoje interese i psihofizičke sposobnosti, ali i da uz stručnu pomoć osoblja Doma pronađu i neke nove.
Svakodnevne aktivnosti korisnika u Domu prilagođene su njihovim potrebama i željama, a u cilju strukturiranog provođenja slobodnog vremena, uspješne adaptacije na život u Domu, lakšeg i bržeg upoznavanja nove životne sredine te osjećaja pripadnosti i zadovoljstva životom u Domu. 
Naše usluge dostupne su svima – onima kojima je potreba samo podrška ili lakša njega, ali i onima nemoćnima kojima je potrebna intenzivna skrb i njega.
 
VIŠE O NAMA; 
 

Stanovanje i smještaj

Prostrane sobe i zajedničke prostorije odgovaraju zahtjevima najviših standarda u pogledu funkcionalnosti, opremljenosti I komfora. Preglednost, puno prirodnog svjetla, lift, široki hodnici pružaju sigurnost prilikom kretanja korisnika. U sklopu doma je i kapelica u kojoj se održavanju mise, koncerti i razna druga okupljanja. Svaka soba ima i TV, s kojeg nepokretni korisnici mogu pratiti misu u kapelici.

 

Skrb i njega

Trajni i privremeni smještaj, smještaj za pokretne korisnike, stacionarni smještaj za nepokretne – u našem domu korisnicima pružamo podršku bez obzira na stupanje njege. Naše usluge pružamo prema priznatim standardima u području njege, skrbi i prehrane

 

Aktivnosti i terapije

Svakodnevne aktivnosti korisnika u Domu prilagođene su njihovim potrebama i željama, a u cilju strukturiranog provođenja slobodnog vremena, uspješne adaptacije na život u Domu, lakšeg i bržeg upoznavanja nove životne sredine te osjećaja pripadnosti i zadovoljstva životom u Domu. Osoblje Doma trudi se maksimalno prilagoditi željama i potrebama korisnika kako bi im život u Domu bio što ugodniji, a atmosfera što bliža toploj obiteljskoj. Stepinčev dom nastoji da korisnici što dulje zadrže svoje interese i psihofizičke sposobnosti, ali i da uz stručnu pomoć osoblja Doma pronađu i neke nove

 

Više pogledajte na našem web-u; Stepinčev dom – Dom za starije i nemoćne osobe (stepincev-dom.com)