Dom za starije i nemoćne osobe- STEPINČEV DOM
Objavljeno: 15.09.2020 u 02:00. Kategorija: Vijesti

----Dom je smješten nadomak Zagreba u pitomom selu Cugovec----

 
     40 kilometara od Zagreba  / 10 kilometara od Vrbovca
 

 

DOBRODOŠLI 

                                 

                                         Stepinčev dom nudi ;

- Privremeni smještaj /  Trajni smještaj pokretnim, polupokretnim i nepokretnim osobama,jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. 

Izuzetnu skrb i profesionalnu zdravstvenu njegu koju omogućavamo našim  korisnicima upotpunjujemo s religiozno-duhovnom, kulturnom i zabavnom dimenzijom života. Stepinčev dom izgrađen je 2011. godine, i to prema zahtjevnim europskim standardima, u sklopu Kongregacije sestara Svetog Franje i samostana Majke Božje.

 

Ustanova ima svoju crkvu, restoran, manju teretanu, veliki dvevni boravak te 1 sobu samo za sastanke i posjete

Dom je izvana okružen šetnjicom.
Ispred Doma su dva parka, a iza Ustanove voćnjak.
 
Dom je smješten u spokojnom mjestu gdje nema puno prometna i gdje vlada okruženje prirode, a korisnici sa svojim posjetama imaju komfor prostora provesti lijepo vrijeme čak i ako je nekoliko obitelji u posjeti u isto vrijeme.
2km od Doma je ribnjak te kućica za odmor gdje obitelji s korisnicima mogu provesti vrijeme, a unutar 1km od Doma su i dva kafića te dvije trgovine.
 
Svakog dana korisnike redovito obilaze medicinske sestare te se u Domu prakticira vizita liječnika opće prakse, psihijatra i fizijatra po potrebi.
Također, u našem timu imamo i socijalnu radnicu koja je zadužena da korisnici redovito imaju zabavne i društvene sadržaje te fizioterapeuta s kojim će gospođa moći vježbati po individualnom programu u dvorani.
U Dom dolazi i frizerka 3 puta mjesečno, pediker dolazi po potrebi.
Imamo i partnersku stomatološku ambulantu u sklopu HZZO-a gdje svi korisnici imaju redovite preglede zubara koje kao takve ne moraju plaćati.
Dom također ima vlastiti sanitetski prijevoz i vozača, zbog čega je uvelike smanjeno čekanje na zakazanim terminima u bolnicama i domovima zdravlja te partnersku ljekarnu zahvaljujući kojoj su nam svi potrebni lijekovi uvijek na vrijeme dostupni.
Dom osigurava nabavu određenih ortopedskih pomagala koje može propisati specijalist te koja su putem HZZO-a besplatna za naše korisnike.
Pri tome mislimo na najčešće potrebna poput pelena, uloška, invalidskih kolica, hodalice, princeze...
 
Što se tiče kontaktiranja s korisnicima usluge smještajaposjete su dozvoljene u svako doba dana, ali u vanjskom prostoru (park ili terasa) te s pridržavanjem distance od 1m između ljudi.
Isto vrijedi i za radni dan te vikende i blagdane.
Termin posjete poželjno je najaviti, no to niste obavezni učiniti. Po dogovoru, služba može korisnicima ustupiti i video pozive.
 
 
Predstavljamo jednokrevetne sobe s kupaonicom;
-Vlastiti fiksni telefon, lcd TV, elektromotorni krevet s noćnom lampom i praktičnim upravljanjem na daljinski, noćni ormarić s mogućnošću otvaranja police za obrok, zvono na gumb za poziv med. sestre u sobu te jedan veliki i pet manjih ormara za garderobu, pisaći stol te još jedan ormarić za stvari. U sobi je veliki krovni pvc prozor s mrežicom protiv komarcaca, a pogled kroz prozor pokazuje lijepu panoramu prirode našeg zavičaja.
Kupaonica u sobi ima ventilaciju, još jedan radijator, rukohvate kod tuša i kod WC školjke, umivaonik s ogledalom te noćnu lampu iznad umivaonika. 
 
Na hodniku odmah ispred sobe je klima uređaj, temperatura u svim prostorijama u svakom trenutku je ugodna i prilagođena za svoje godišnje doba.
Svaku sobu naše spremačice čiste svakodnevno. Osoblje ozračuje, pere i pegla svu garderobu korisnika, tako da ona ni u kojem trenutku neće biti izgubljena ili neuredna.
Kućnim redom i solidarnim ponašanjem svih u Domu možemo garantirati ni u kojem trenutku neće biti buke, nereda ili neugodnih mirisa.
Uz sve navedeno imate osigurano rezervirano mjesto na misama u kapelici ako želite otići na misu, kao i rezervirano mjesto u restoranu kod svakog obroka.
 
 Nazovite nas, posjetite nas ili nam pošaljite poruku mailom.
 

KONTAKT

Adresa; Cugovec 170, 10345 Gradec

TELEFON

01/2362-480
01/2726-609
Mob: 099/2548-124
Fax: 01/2790-008

E-MAIL; mia.liker@stepincev-dom.com

 

Posjetite naš web; http://www.stepincev-dom.com/