KIROPRAKTIKA I INTEGRATIVNA MEDICINA- Tao Centar,Zagreb
Objavljeno: 22.12.2020 u 13:59. Kategorija: Vijesti

 

Dr. Saša Piljek 

bavi se cjeloživotnim proučavanjem orijentalne medicine, kiropraktike i homeopatije, posljedica čega je međunarodna potražnja za njegovom skrbi, znanjem i terapeutskim sposobnostima.

U sakupljanju svoga znanja, Dr. Piljek je proputovao od Južne Afrike, Londona. Tajlanda, Bahama i Sjedinjenih Američkih Država. Uz medicinu studirao je i tradicionalnu orijentalnu medicinu, koju je diplomirao na sveučilištu Witwatersrand Medical University u Johannesburgu, u Južnoafričkoj Republici. Osim toga, studirao je tradicionalnu tai medicinu i masažu u budističkom hramu Wat-Po, na njenu mjestu nastanka. 

Alternativna medicina daje mnoštvo rješenja za bolesti i disfunkcije, a Dr. Piljek koristi kombinaciju načina kako bi postigao najbolje rezultate za svakog pacijenta istovremeno razvijajuću svoju praksu. “Ja sam samo putokaz zdravlju”, kaže. “Svatko je odgovoran sam za svoje zdravlje i izlječenje a ja sam samo partner, koji ljude uči kako da sami sebi pomognu. Zapravo, kada se organizam pravilno usmjeri, izliječit će se sam.”

Dr. Piljek je 9 godina vodio uspješnu privatnu ordinaciju u južnoj Floridi pod nazivom „Health Concepts & Solutions“.

Dr. Piljek također održava i  predavanja na međunarodnoj razini o zdravlju i o samosvjesti, a od nedavno i na otvorenom moru krstarenjem na brodu „Explorer“, globalno šireći svijest o zdravlju i njegovom održavanju. 

Dr. Piljeka možete kontaktirati na email: sasapiljek@gmail.hr

 

 

Valerija Piljek

Akupunkturolog
Homeopat

Svojim primjerom ukazuje da je edukacija u bilo kojem segmentu cjeloživotna a naročito je to potrebito u medicini .

Završila je srednju farmaceutsku školu ,  Tradicionalnu kinesku medicinu i akupunkturu te Akademiju klasične i francuske homeopatije te apsolvirala na kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Svoje znanje kineziterapije, trenažnih procesa i nutricionizma povezuje sa integrativnom medicinom  te   koristi u kreiranju tijeka terapije.

Nakon  Akademije tradicionalne kineske medicine i akupunkture dodatna znanja stiče u  Beogradu pod mentorstvom akademika Antonija Škokljeva,  dr Ane Žikić  i  posebno vrijedno praktično znanje stekla uz Prof Luquan Chen  sa Bejing Tongren Hospital, Capital Medical University

Ističe važnost holističkog pristupa što znači da u radu sa pacijentima moramo uzeti u obzir kompletnu osobu, njeno fizičko, mentalno i emocionalno stanje, način života i okruženje.

Smatra da svaki zdravstveni problem ima uzrok , a ako ne znamo uzrok ne možemo odmakunuti bolest. Stoga je glavni fokus njenog rada i terapije ukloniti uzrok, a ne samo simptom boljki.

Uz današnji način života jedan od najcescih uzroka bolesti se pokazao stres što dalje vodi do  anksioznosti i depresijeb i drugih disbalansa.  Navedena stanja su često uzrok  metabolickog sindroma i pretilosti ,a to je i jedan od izazova koje ona jako uspješno rijesava

Kroz terapiju za otklanjanje stresa u svom radu je svjedočila brojnim iscjeljenjima  od vrlo ozbiljnih stanja i tegoba  

Uzimajući u obzir iskustvo  u radu i holističku edukaciju,   svoje djelovanje uvijek usmjerava na dublje nivoe bivanja i stanja u kojem se osoba sa disbalansom nalazi te tako pristupa svakoj osobi koja dolazi na terapiju.

 

Kiropraktika je sustav dijagnoza i terapija koje se temelje na načelu da živčani sustav koordinira sve tjelesne funkcije,a da bolest proizlazi iz pomanjkanja normalne živčane funkcije. Kiropraktika koristi manipulaciju i podešavanje tjelesnih struktura, kao što su kičmeni stup, drugi zglobovi i mekana tkiva, tako da se može olakšati pritisak na živce koji dolazi od leđne moždine zbog dislokacije kralježaka, što uglavnom ima pozitivni učinak na cijelo tijelo. Terapeuti vjeruju da loša koordinacija i živčani pritisak može stvarati probleme ne samo lokalno, nego i na udaljenim mjestima. Kiropraktički tretman čini se da je učinkovit za grčeve leđnih i vratnih mišića, tenzione glavobolje i neke vrste bolova u nogama.

Osim toga, kiropraktika može dati izvrsne rezultate za sljedeće tegobe:
  • bol u križima
  • bolest kretanja
  • degeneracija kičme
  • umor
  • vrtoglavice
  • problemi s tlakom
  • povrede vrata
  • ishijalgije
  • bolne i neredovite menstruacije

 

Sadržaj

Posjetite naš web; Tao – Kiropraktika i integrativna medicina

 

KONTAKT;

Obrt “Tao” za kiropraktiku i integrativnu medicinu
vl. Saša Piljek,
Ilica 146, 10000 Zagreb
OIB: 37656634874
Telefon: +385 1 62 64 835
Email: valerija.tao@gmail.hr