NAJBOLJI POTROŠAČI: Evo tko je lani kupio gotovo polovicu luksuznih proizvoda u svijetu
Objavljeno: 21.07.2016 u 23:06. Kategorija: Vijesti

Zbog previsokih cijena luksuznih proizvoda u svojoj zemlji Kinezi mahom u kupovinu skupih stvarčica odlaze van granica. Tako su lani postali najboljipotrošači luksuzne robe na svijetu.

Kinezi su najbolji potrošači luksuznih proizvoda! Potvrđuje to podatak da su lani izvan svoje zemlje kupili luksuzne robe u vrijednosti čak 116,8 milijardi dolara. Riječ je, piše China Daily, o 46 posto globalne količine brendirane odjeće, kozmetike i elektronike… Kineska Vlada je, pak, objavila kako je 120 milijuna Kineza tijekom svog godišnjeg odmora doprinijelo 12 posto potrošnji na globalnoj razini.

U Kini skuplje čak 68 posto!

Brojni Kinezi kupuju luksuzna dobra odlazeći van granica svoje zemlje, jer su takvi proizvodi u Kini preskupi. Prema podacima kineske Komore za međunarodnu trgovinu, usporedi li se luksuzna roba s Europom i Sjedinjenim Državama, u Kini je sve skuplje za čak 68 posto.

Previsoke cijene bile su rezultat i zatvaranja prodavaonica brojnih svjetskih brendova poput Louis Vuittona, ali i outleta Burberryja, Hermesa, Armanija i Prade, piše