Tinktura 05 - Sjediti lako, voli svatko!
Objavljeno: 14.07.2022 u 02:00. Kategorija: Vijesti

 

 

Tinktura ToSuTe 05 Kapi Zdravlja

Kapi po načelima tibetanske medicine

Cijena: 220,00 kn

 Stavi u košaricu

 

Pažljivo odabrana ljekovita bilja koja anuliraju problem opstipacije, potiče bolju peristaltiku crijeva ali bez grčeva te zarastanje rana u crijevima i čišćenje od parazita.

  • Sena – je snažni prirodni laksativ, listovi sene pojačavaju peristaltiku crijeva, pojačavaju crijevne kontrakcije pa time i probavu.Sprječava lijenost crijeva. Sadrži glikozide,flavonoide,smole i derivate antrakinona. Koristi se za čišćenje crijeva prije kolonoskopije i iritabilnog kolona.Ima antiparazitna i protuupalna svojstva.

  • Krkavina – biljka raširena u svijetu a raste i u Hrvatskoj. Također vrlo cijenjena kao sredstvo za čišćenje crijeva. Ne nadražuje sluznicu i može se primijeniti kod hemoroida. Pomaže kod nadutosti, bolova u debelom crijevu, oteknuća jetre i zastoja žuči. Unatrag nekoliko godina proglašena je čudesnom biljkom za mršavljenje.

  • Sladić – višegodišnja biljka iz porodice mahunarki. Pronađeno je na stotine ljekovitih supstanci kao što su flavonoidi i fitoestrogeni. Aktivna tvar u sladiću je glicirizin koji je 50 puta slađi od šećera. Pomaže kod alopecije i ispadanja kose, alergija, tegoba dišnog sustava. Pomaže i kod glavobolja i čireva. Sladić imitira učinak estrogena i progesterona te tako ublažuje PMS tegobu.

  • Stolisnik – poznat i kao hajdučka trava.Ima odlična protuupalna svojstva, odličan za ublažavanje oteklina, za zaustavljanje krvarenja i zarastanje rana. Pomaže još i kod inkontinencije,snižava visoku tjelesnu temperaturu te pomaže kod Parkinsonove bolesti i Alzheimera.

  • Komorač – prirodno čist organizam i ublažava grčeve kod djece. Dobro osvježava dah i pomaže kod probavnih problema te olakšava menopauzu. Smatra se i prirodnim afrodizijakom i pojačava libido u menopauzi te čuva zdravlje očiju. Ustanovljeno je da potiče stvaranje mlijeka kod dojilja.

 

Način Čuvanja

Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Upozorenja

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Način Primjene

 

3 X 20 kapi pomiješati sa 1dcl vode svaki dan uz preporučenu prehranu.

Način Korištenja

Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije posavjetovati sa liječnikom.

Napomena

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohavta male djece.

 


Tinkture je firma „Kapi zdravlja“ izradila u suradnji sa naturopatskim liječnikom dr. Damirom Milčićem, koji u svom holističkom pristupu pacijenta promatra kroz dvanaest organskih sustava koji rade u parovima.

 

Aktivni sastojci:

  • Sena – biljka koja se koristi u fitoterapiji, a koristi se i plod i list. Sadrži glikozide, flavonoide, smole i derivate antrakinona.
  • Krkavina – biljka raširena u svijetu a raste i u Hrvatskoj. U kori krkavine utvrđeni su oksimetilantrahinoni (vjerojatno jednaki emodinu rabarbare) frangula kiselina, jabučna kiselina, kalcijev oksalat, više smola i eterično ulje, a dokazana je i velika količina vitamina C.
  • Sladić – višegodišnja biljka iz porodice mahunarki. Pronađeno je na stotine ljekovitih supstanci kao što su flavonoidi i fitoestrogeni. Aktivna tvar u sladiću je glicirizin koji je 50 puta slađi od šećera.
  • Stolisnik – poznat i kao hajdučka trava. Rod trajnica i polugrmova iz porodice glavočika kojemu pripada oko 180 priznatih vrsta raširenih po klimatski umjerenim krajevima Europe, Azije i Sjeverne Amerike.
  • Komorač – otporna, samonikla, divlja ili uzgojena dvogodišnja biljka s odebljalim korijenom. U svakom plodu ima stotinjak sjemenki bogatih eteričnim uljima. Sjemenke su male, aromatične, plosnate i ovalne sa žutim žlijebom, a koriste se kao začin.
  • Origano – sadrži eterična ulja, trjeslovine i malo gorkih tvari.
  • Kamilica – jednogodišnja, samonikla biljka raširena u cijelom svijetu. Obiluje aktivnim tvarima, a glavni sastojci su lako izdvojivo eterično ulje, 0,3 do 1,3 %. Eterično ulje se nakuplja u kvržicama koje su prstenasto razmještene na donjoj trećini cjevastih cvjetova.

 

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

3 x 20 kapi pomiješati s 1 dcl vode. Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi.


Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Čuvati od dohvata male djece.

Upozorenja: Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina. Ne preporučuje se uzimati s korjenom sladića kod crijevne opstrukcije i stenoze, atonije, apendicitisa, ulceroznog kolitisa, Chronove bolesti, abdominalne boli nepoznatog uzroka i dehdracije, osobama s oštećenjem probavnog sustava.
Ne propruča se osobama s poremećajem kardiovaskularnog sustava. Ne uzimati duže od 30 dana. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

 

SASTOJCI:

20% List sene (Cassia angustifolia)
20% Kora krkavine (Rhamnus catharticus L.)
20% Stolinsik (Achillea millefolium)
10% Origano (Origanum vulgare L.)
10% Sladić (Glycyrrhiza glabra L.)
10% Kamilica (Chamomilla recutita)
10% Komorač (Foeniculum vulgare)

 

Sastojci: Alkohol, destilirana voda, lsit sene (Cassia angustifolia), kora krkavine (Rhamnus catharticus L.), stolinsik (Achillea millefolium), origano (Origanum vulgare L.), sladić (Glycyrrhiza glabra L.), kamilica (Chamomilla recutita), komorač (Foeniculum vulgare).

Pakiranje 100 ml
Nagradni bodovi 2,20
Zemlja porijekla Hrvatska

 

Više pogledajte na FIT ZONI