Tinktura 06 - Dulje smo mladi, kad sve dobro radi!
Objavljeno: 18.07.2022 u 02:00. Kategorija: Vijesti

 

 

Tinktura ToSuTe 06 Kapi Zdravlja

Kapi po načelima tibetanske medicine

Cijena: 220,00 kn

 Stavi u košaricu

 

Pažljivim odabirom ljekovitog bilja ova tinktura se preporuča za zdravlje prostate,kod uvečane prostate te potencije. Za odličan efekt preporuća se istoveremeno korištenje tinktura br 6 i br 8.

  • Vrbovica – prirodni spas za prostatu i urinarne infekcije te kod bolova u bubrezima i kod upala mokračnog puta. Pokazala se dobra kod rektalnog krvarenja, bolnih menstruacija, kožnih oboljenja, psorijaze i ekcema.

  • Kopriva – je čudo iz prirode. To je lijek, hrana ili zaštita od bolesti i štetnika. Prema germanskoj mitologiji kopriva je bila simbol Boga Groma i vjerovalo se da ako se kopriva stavi pokraj ognjišta da grom neće udariti u kuću. Tom prilikom je nastala izreka “neće grom u koprive”. Kopriva sadrži puno vitamina C i jako puno vitamina A, naročito je bogata željezom. Koristi se kod upale mokraćnih kanala, sadrži enzim sekretin koji utječe na povećanje eritrocita u krvi te štiti od radioaktivnog zračenja.

  • Sjemenke buče – Sadrže puno magnezija,cinka i zdravih masti.Štite zdravlje prostate,srca i od nekih vrsta raka. Sadrže puno antioksidansa, kalija i folata. Sjemenke mogu smanjiti krvni tlak i kolesterol što utječe na pravilan rad srca. Sposobne su smanjiti i šečer u krvi, bogate su cinkom te mogu poboljšati kvalitetu sperme kod neplodnosti u muškaraca.

  • Iglice bora – prepune su vitamina C i karotena, a njihova smola pomaže u liječenju reumatizma. Sadrže eterično ulje terpentin. Brzo zaustavljaju krvarenje i imaju antiseptično djelovanje te se koriste još protiv kašlja, za jačanje imuniteta i za izbacivanje viška vode iz organizma. Preporučene su kod reumatizma, artritisa i za čišćenje prostate.

  • Crvena djetelina – pomaže kod menopauze, osteoporoze, srčanih tegoba, visokog krvnog tlaka, kožnih bolesti te respiratornih infekcija. Biljka se ponaša tako da imitira estrogen u tijelu. Pospješuje nastajanje kolagena i zarastanje rana. Povoljno djeluje na zdravlje prostate.

 

Način Čuvanja

 

Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Upozorenja

 

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Način Primjene

 

3 X 20 kapi pomiješati sa 1dcl vode svaki dan uz preporučenu prehranu.

Način Korištenja

Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije posavjetovati sa liječnikom.

Napomena

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohavta male djece.

 


Tinkture je firma „Kapi zdravlja“ izradila u suradnji sa naturopatskim liječnikom dr. Damirom Milčićem, koji u svom holističkom pristupu pacijenta promatra kroz dvanaest organskih sustava koji rade u parovima.

 

Aktivni sastojci:

  • Vrbovica – trajna biljka s uspravnom okruglom i nerazgranatom stabljikom koja naraste i do jednog metra. Cvijet sa 4 latice je bjeloružičast i crven, a cvate na samom vrhu sjemenskih ljusaka.
  • Kopriva – čudo iz prirode. Prema germanskoj mitologiji kopriva je bila simbol Boga Groma i vjerovalo se da ako se kopriva stavi pokraj ognjišta da grom neće udariti u kuću. Tom prilikom je nastala izreka “neće grom u koprive”. Kopriva sadrži puno vitamina C i jako puno vitamina A, naročito je bogata željezom.
  • Sjemenke buče – sadrže puno magnezija, cinka i zdravih masti, također sadrže puno antioksidansa, kalija i folata.
  • Iglice bora – prepune su vitamina C i karotena. Sadrže eterično ulje terpentin.
  • Crvena djetelina –  od svibnja do rujna na svakoj se livadi mogu pronaći crveno-bijele igličaste glavice crvene djeteline koje oblijeću i oprašuju bumbari. Oni, naime, vole cvjetove crvene djeteline jer su bogati nektarom i za njih su poput pašnjaka koji obiluje medom. Bogata je izoflavonoidima, tvarima koje su vrlo slične estrogenu i koje se zbog toga nazivaju i fitoestrogenima.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Za odličan efekt preporuča se istoveremeno korištenje tinktura No.06 i No.08

3 x 20 kapi pomiješati s 1 dcl vode. Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi.


Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Čuvati od dohvata male djece.

Upozorenja: Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina. Ne uzimati duže od 30 dana. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

 

SASTOJCI:

30% Vrbovica (Epilobium Parviflorum)
20% List koprive (Urtica dioica)
20% Sjemenke buče (Curcubita pepo)
20% Borove iglice (Pinus nigra)
10% Livadna djetelina (Trifolium pratenese)


Sastojci: Alkohol, destilirana voda, vrbovica (Epilobium Parviflorum), list koprive (Urtica dioica), sjemenke buče (Curcubitapepo), borove iglice (Pinus nigra), livadna djetelina (Trifolium pratenese).

Pakiranje 100 ml
Nagradni bodovi 2,20
Zemlja porijekla Hrvatska

Više pogledajte na FIT ZONI