Tinktura 08 - Kada se bilje dobro bira, krv bolje cirkulira!
Objavljeno: 25.07.2022 u 02:00. Kategorija: Vijesti

 

Tinktura ToSuTe 08 Kapi Zdravlja

Kapi po načelima tibetanske medicine

Cijena: 220,00 kn

 Stavi u košaricu

 

Pažljivo odabranim ljekovitim sastojcima ovu tinkturu preporučamo kod problema sa prostatom, potencijom te kod steriliteta kod muškaraca.

  • Crna maca – svrstava se među adaptogene biljke.Prema legendi Inke su davali svojim ratnicima prah korijena mace kako bi povećali njihovu snagu i izdržljivost. Crna maca sadrži esencijalne aminokiseline koje povoljno djeluju na spolni sustav i plodnost, pomaže pri podizanju libida i zdravog seksualnog života, povoljno djeluje na cirkulaciju i time smanjuje erektilnu disfunkciju. Crna maca potiče razinu testosterona, pozitivno djeluje na plodnost kod žena i muškaraca, utječe na smanjenje prostate te povoljno djeluje na jačanje kostiju, mentalnu bistrinu i pamćenje te smanjuje depresiju. Crna maca se ne preporuča osobama sa problemima štitnjače.

  • Rajčica – likopen iz rajčice povoljno djeluje na prostatu u smislu inhibicije tumorskog rasta. Redovita konzumacija rajčice održava kožu mladom, spriječava pucanje kapilara a njezin sastojak tomatin predstavlja prirodni antibiotik. Sadrži bioflavonoide, vitamin A, C, E a od biološki aktivnih tvari sadrži likopen,karoten i tomatin.

  • Peršin – spada u začine, ima visok sadržaj vitamina C te bogatstvo brojnih minerala kao što su: kalij, kalcij, željezo, mangan, magnezij i bakar. Peršinu se prepisuju afrodizijačka svojstva, izvanredno je sredstvo za čišćenje mokraćnog puta ali se ne smije koristiti u velikim količinama jer može ošteti jetru, crijevu i izazvati pobačaj. Peršin inače liječi upaljenu i povećanu prostatu te pomaže kod problema s potencijom.

  • Cordiceps – spada u ljekovite gljive i obitava u visokim planinama na visini od 3500 metara iznad mora. U drevnoj Kini samo su si carski dvor i aristokracija mogli priuštiti tu gljivu. Aktivne tvari su kordicepin i adenozin, sadrži kordicepinsku kiselinu, vitamine A ,B, C, E, superoksid dismutazu te minerale cink, selen, magnezij, željezo i kalij. Ova gljiva pojačava otpornost organizma, energizira, smanjuje umor, pokazuje antivirusna i antibakterijska svojstva, pomaže pri ravnoteži šećera u krvi a posebno učinkovita je kod bolesti pluća djelujući na iskoristivost kisika i poboljšava mušku potenciju.

  • Brusnica – pomaže kod povećane prostate i ima antikancerogena svojstva. Brusnica služi kao dezinficijens mokraćnog puta. Koristi se kod bakterija u mokraći, kod uvećane prostate kao antibiotik. Jako dobro djeluje na snižavanju razine specifičnog PSA antigena odnosno markera za otkrivanje karcinoma prostate. Indijanci su je upotrebljavali za liječenje rana a kasnije se upotrebljavala za liječenje probavnih smetnji te gubitka apetita. Godine 1920 primjećen je pozitivan učinak kod mokraćnih infekcija i od tada se koriste u prevenciji istih.

  • Babin zub – kozmopolitska je biljka pa tako raste i duž naše obale. Zovu je biljkom “1000 jauka” kad bosim stopalima ljeti zakoračimo na nju, toliko ima jaki trn da može probušiti gumu od bicikla pa je stoga jasno odakle taj naziv. Babin zub je beskrajno otporna biljka i može rasti u najsušim pustinjama. U ayurvedi je korištena kao diuretik te za regeneraciju bubrega,koristila se kao afrodizijak i kao biljka plodnosti. Aktivne tvari su saponini kojih najviše ima u nadzemnom dijelu biljke i to prije cvatnje i tijekom cvatnje, a nakon toga njihova količina znatno opada. Djeluje na endotel i tonus krvnih žila te povećava broj i kvalitetu spermatozoida. U Bugarskoj je bila biljka no 1 kod problema sa sterilitetom.

 

Način Čuvanja

Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Upozorenja

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Način Primjene

 

3 X 20 kapi pomiješati sa 1dcl vode svaki dan uz preporučenu prehranu.

Način Korištenja

Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije posavjetovati sa liječnikom.

Napomena

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohavta male djece.


Tinkture je firma „Kapi zdravlja“ izradila u suradnji sa naturopatskim liječnikom dr. Damirom Milčićem, koji u svom holističkom pristupu pacijenta promatra kroz dvanaest organskih sustava koji rade u parovima.

 

Aktivni sastojci:

  • Crna maca – svrstava se među adaptogene biljke. Prema legendi Inke su davali svojim ratnicima prah korijena mace kako bi povećali njihovu snagu i izdržljivost. Crna maca sadrži esencijalne aminokiseline  Crna maca se ne preporuča osobama sa problemima štitnjače.
  • Rajčica – likopen iz rajčice povoljno djeluje na cijeli organizam. Sadrži bioflavonoide, vitamin A, C, E, a od biološki aktivnih tvari sadrži likopen, karoten i tomatin.
  • Peršin – spada u začine, ima visok sadržaj vitamina C te bogatstvo brojnih minerala kao što su: kalij, kalcij, željezo, mangan, magnezij i bakar.
  • Cordiceps – spada u ljekovite gljive i obitava u visokim planinama na visini od 3500 metara iznad mora. U drevnoj Kini samo su si carski dvor i aristokracija mogli priuštiti tu gljivu. Aktivne tvari su kordicepin i adenozin, sadrži kordicepinsku kiselinu, vitamine A ,B, C, E, superoksid dismutazu te minerale cink, selen, magnezij, željezo i kalij.
  • Brusnica – super moćne bobice bogate vitaminima i antioksidansima koje zaista zaslužuju naziv "supervoće". Klasična i divlja lingonberry brusnica sadrže vitamine C, A i K te minerale kalcij, magnezij, željezo fosfor i cink.
  • Babin zub – kozmopolitska je biljka pa tako raste i duž naše obale. Zovu je biljkom “1000 jauka” kad bosim stopalima ljeti zakoračimo na nju, toliko ima jaki trn da može probušiti gumu od bicikla pa je stoga jasno odakle taj naziv. Babin zub je beskrajno otporna biljka i može rasti u najsušim pustinjama. Aktivne tvari su saponini kojih najviše ima u nadzemnom dijelu biljke i to prije cvatnje i tijekom cvatnje, a nakon toga njihova količina znatno opada.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

3 x 20 kapi pomiješati s 1 dcl vode. Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi.


Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Čuvati od dohvata male djece.

Upozorenja: Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina. Ne uzimati duže od 30 dana. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

 

SASTOJCI:

20% Korijen crne mace (Lepidum meyenii)
20% Rajčica (Solanum lycopersicum)
20% Peršin (Petroselinum crispum)
20% Gljiva kordiceps (Cordiceps sinensis)
10% Brusnica (Vaccinium macrocarpon)
10% Babin zub (Tribulus terrestris)


Sastojci: Alkohol, destilirana voda, korijen crne mace (Lepidum meyenii), rajčica (Solanum lycopersicum), peršin (Petroselinum crispum), gljiva kordiceps (Cordiceps sinensis), brusnica (Vaccinium macrocarpon), babin zub (Tribulus terrestris)

Pakiranje 100 ml
Nagradni bodovi 2,20
Zemlja porijekla Hrvatska

 

Više pogledajte na FIT ZONI