UMIROVLJENICI KAO PODUZETNICI
Objavljeno: 02.08.2016 u 11:15. Kategorija: Vijesti

UMIROVLJENICI KAO PODUZETNICI

Zdravlje, uključenost u društvo i dodatni prihodi tri su razloga zbog kojih bi se, smatraju liječnici, psiholozi i financijski savjetnici, stariji i nakon umirovljenja trebali uključiti u svijet poduzetništva. Prije ulaska u posao važno je znati da taj proces u početku zahtjeva mnogo razmišljanja i planiranja bez obzira koje je poduzetnik dobi.

Ipak, donosimo nekoliko savjeta kojima bi se umirovljenici-poduzetnici trebali voditi.

 

Što je važno znati?

  1. Vodite se strašću. Prije umirovljenja prošli ste svoj radni vijek. Sada se bavite onime u čemu ćete doista uživati.
  2. Odmah na početku ugradite u svoju svijest mogućnost pogreške. Kad ste bili mladi, mnogo ste se lakše mogli nositi s neuspjesima, jer ostajalo je vremena za ispravke pogrešaka. Sada bi bilo dobro da ne riskirate previše, te da se pripremite na moguć pad.
  3. Ne dovodite u pitanje svoju imovinu i budžet koji vam je nužan. Ukoliko nemate viškova ne upuštajte se u poslove, posebno ne riskantne. Srećom, danas je za niske novce moguće otvoriti tvrtku, a mnoge poslove moguće je odrađivati i preko udruge.
  4. Procijenite može li vaše zdravlje podnijeti stil života kojeg će vaš posao zahtjevati. Vodite se i psihičkim i fizičkim elementima zdravlja. Ako i započnete posao, pametno bi bilo raditi pola radnog vremena.
  5. Potražite pomoć kad god je za trebate. Biti samostalan - to je u redu, ali nekoliko glava uvijek je snažnije od jedne. Postoje mnogi izvori, bilo da je riječ o internetskim savjetnicima ili uredima za informiranje građana, koji vam mogu ponuditi mnoštvo korisnih savjeta za vaše poslovanje.
  6. Prije pokretanja posla za pitajte se - jesam li ja doista poduzetnik? Ako vas vaša ideja čini uzbuđenim i sretnim, da, vi ste spremni biti poduzetnik. Ukoliko brige pretežu nad uzbuđenjem, možda niste za to. Kako god, pokretanje posla može biti uzbudljivo i korisno, bez obzira u kojoj ga dobi započeli, piše Treća dob