Valerija Piljek- Akupunkturolog Homeopat
Objavljeno: 28.09.2020 u 00:00. Kategorija: Vijesti

Svojim primjerom ukazuje da je edukacija u bilo kojem segmentu cjeloživotna a naročito je to potrebito u medicini .

Završila je srednju farmaceutsku školu ,  Tradicionalnu kinesku medicinu i akupunkturu te Akademiju klasične i francuske homeopatije te apsolvirala na kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Svoje znanje kineziterapije, trenažnih procesa i nutricionizma povezuje sa integrativnom medicinom  te   koristi u kreiranju tijeka terapije.

Nakon  Akademije tradicionalne kineske medicine i akupunkture dodatna znanja stiče u  Beogradu pod mentorstvom akademika Antonija Škokljeva,  dr Ane Žikić  i  posebno vrijedno praktično znanje stekla uz Prof Luquan Chen  sa Bejing Tongren Hospital, Capital Medical University

Ističe važnost holističkog pristupa što znači da u radu sa pacijentima moramo uzeti u obzir kompletnu osobu, njeno fizičko, mentalno i emocionalno stanje, način života i okruženje.

 

Smatra da svaki zdravstveni problem ima uzrok , a ako ne znamo uzrok ne možemo odmakunuti bolest. Stoga je glavni fokus njenog rada i terapije ukloniti uzrok, a ne samo simptom boljki.

Uz današnji način života jedan od najcescih uzroka bolesti se pokazao stres što dalje vodi do  anksioznosti i depresijeb i drugih disbalansa.  Navedena stanja su često uzrok  metabolickog sindroma i pretilosti ,a to je i jedan od izazova koje ona jako uspješno rijesava

Kroz terapiju za otklanjanje stresa u svom radu je svjedočila brojnim iscjeljenjima  od vrlo ozbiljnih stanja i tegoba  

Uzimajući u obzir iskustvo  u radu i holističku edukaciju,   svoje djelovanje uvijek usmjerava na dublje nivoe bivanja i stanja u kojem se osoba sa disbalansom nalazi te tako pristupa svakoj osobi koja dolazi na terapiju.

 

Akupunktura

Drevna prirodna metoda liječenja, uspješno pomaže kod niza tegoba:
 • bolova
 • upala
 • išijalgija
 • migrena
 • alergija
 • pomaže kod mršavljenja
 • kod problema sa sinusima
 • artritisa
 • nesanica
 • stresa

 

Što je homeopatija?

Homeopatiju je izumio njemački liječnik, Samuel Hahnemann krajem 18. početkom 19. stoljeća, detaljno ju je definirao i popularizirao američki liječnik James Tyler Kent. Homeoptija se temelji na teoriji da svaki element koji se pojavljuje u prirodi, biljka i mineralni spoj kada se proguta ili primijene lokalno rezultira nekim simptomima. Hahnemann je vjerovao da se razrjeđivanjem tih tvari na standardizirani način, može doseći stvarna esencija tvari. Hahnemann je proces razrjeđivanja opisao kao „potenciranje“ tvari. Te razrijeđene količine se mogu koristiti za liječenje istih simptoma kao oni za koje se znaju da ih oni proizvode. Stoga je homeopatija pogodna za svaku životnu dob. Dr. Piljek je do danas liječio pacijente od 3 mjeseca do 86 godina starosti.

Hahnemann i njegovi učenici pristupali su liječenjima na holistički način, što znači da su se bavili cijelim tijelo, i duhom, a ne samo lokaliziranom bolešću.
Hahnemann je sam provodio duga razdoblja sa svojim pacijentima, postavljao im pitanja koja su se odnosila ne samo na njihove konkretne simptome bolesti, već i na pojedinostima njihova svakodnevnog života. Smatra se također i da je nježan homeopatski pristup bio reakcija na agresivne medicinske metode toga doba, kao npr. puštanje krvi.

Prema homeopatiji, simptomi su način tijela da se bori protiv bolesti. Homeopatija naučava da se simptomi trebaju poticati, prepisujući „lijek“ u minijaturnim dozama onoga što u velikim dozama proizvodi te iste simptome kod pacijenta. Namjera je tih lijekova da stimuliraju imunološki sustav, pomažući izlječenju od bolesti, prema homeopatskim gledištima.

Homeopatija može biti uspješna za:
 • akne
 • alergije
 • artritis
 • bolest kretanja
 • gripu i virozu
 • gljivične infekcije
 • kolesterol i povećane masnoće u krvi
 • koncentraciju
 • menopauzu
 • nesanicu
 • PMS
 • regulaciju tjelesne težine
 • probleme sa sinusima

 

Što je Aromawickel?

To je metoda koja djeluje tako da aktivira ljudski organizam kroz privremeno smanjenje unutrašnje temperature. Tijelo počinje na prirodan način uzimati hranjive tvari iz svih područja kako bi ponovno uspostavilo svoju termičku ravnotežu.

Ova metoda se bazira na hladno-toplom efektu slično kao Kneipp metoda. Specijalni losioni za ovu metodu sadrže eterična ulja, kao eukaliptus, paprenu metvicu, mentol i ružmarin koji stvaraju hladni efekt. Već nakon 5-10 minuta nastaje lagano svrbljenje, koje vodi jakom zagrijavanju.

Nakon 20-30 minuta je koža jako prokrvljena. Tijelo počinje osjećati unutrašnju hladnoću (nedostajeću prokrvljenost u organima) koju nadoknađuje i zato troši dodatne hranjive tvari (masnoću, šećer, kolesterin)

 

Guinotova hidrodermija

Je savršena za sve tipove kože, od najosjetljivije, akni, dehidrirane, masne, zrele ili kože s problemom prekomjerne pigmentacije. Visokokvalificirana kozmetičarka koja skrbi o vama, odabrat će tretman koji će vašoj koži dati optimalno stanje zdravlja. Preporuča se kao serija od tri tretmana ili kao tretman za održavanje svakoga mjeseca. Uz svakomjesečni tretman vaša je koža čišća, glatka i izgleda mlađe. Uključujuje oči, vrat i dekolte.

 

Hydraclean lica

Koristi se patentiranu Thermoclean elektrodu da omogući istinskim spa ljubiteljima sjajnu kožu. Prednosti ovog tretmana su duboko čišćenje i hidratizacija kože.

Hydraclean

Novi revolucionarni tretman na tržištu, za prekrasnu, čistu i sjajnu kožu u samo 30 minuta.

Danas sve više žena različite životne dobi postaju klijenti kozmetičkih salona. Zato je Guinot lansirao revolucionarni tretman za lice, koji si mogu priuštiti svi klijenti, bez obzira na životnu dob i financijsku moć.

Ekskluzivni tretman za dubinsko čišćenje lica, namijenjen je svim tipovima kože.

Idealna je zamjena za vapozone.

Tretman koji traje svega 30 minuta ima fantastične rezultate i vidljive odmah nakon tretmana. 

Tretman se sastoji iz dva bitna koraka:
 1. Dubinsko čišćenje Thermoclean elektrodama
 2. Beauty masaža idealna je za opuštanje lica i uma, potiče drenažu i mikrocirkulaciju kože.

 

Što je SCIO?

SCIO (latinski = ja znam) je skraćenica od Scientific Consciousness Interface Operation system. SCIO je sofisticiran računalni sustav energetske medicine koji istovremeno uravnotežuje stanje tijela na energetskoj razini. Nastao je u laboratoriju prof. Billa Nelsona, svestranog multitalentiranog genija koji je nakon završenih studija matematike, elektrotehnike, kvantne fizike i dr. usmjerio svoj interes na medicinske znanosti kako bi pomogao svom autističnom sinu.

U SCIO su integrirana znanja matematike, kvantne fizike, fraktalne dinamike, teorije podprostora, elektronike i računalnog programiranja. Terapija uključuje sljedeće modalitete: naturopatija, homeopatija, akupunktura, kiropraktika, energetska medicina, psihologija, aromaterapija, refleksologija, terapija bojama, neuro-lingvistično programiranje, biofeedback i Rife-ov rezonator. SCIO također uključuje znanje o metafizičkim temama donoseći jedinstven pristup prirodnom iscjeljivanju.

Što se podrazumijeva pod “suptilnom energijom”?

Inteligentna energija, nevidljiva za dijagnozu i liječenje koristi se već tisućama godina u akupunkturi i drugim starim, tradicionalnim načinima iscijeljivanja.

Već znamo da svaka stanica, svaki organ, meridijan i emocija imaju elektro-magnetski potpis. Isto tako znamo da bolest može početi kao energetski poremećaj. Neravnoteža u tijelu u obliku poremećaja suptilnih energija pojaviti će se mnogo ranije nego sama fizička bolest.

Koliko često ste se žalili na simptome, a svi provedeni testovi su bili u okviru “referentnih vrijednosti”? Do trenutka kada se klasičnim metodama otkrivaju anomalije, bolest već može poprilično napredovati. Neravnoteža na energetskoj razini može predstavljati rano upozorenje u vezi zdravstvenog stanja. Ukoliko se neravnoteže ne isprave, velika je vjerojatnost pojave fizičkih simptoma tj. bolesti. Osim što je sustav preventivnog djelovanja, SCIO također uravnoteženjem suptilnih energija pomaže vratiti fizičku energiju.

Svi aspekti naših života (fizičko zdravlje i bolest, emocije, misli) djeluju prema zakonima kvantne fizike. Sada možemo svi imati pristup moći iscjeljivanja, u kombinaciji drevne mudrosti i moderne tehnologije.

Kako SCIO djeluje?

SCIO je sofisticiran biofeedback sustav stvoren za otkrivanje stresa i njegovo eliminiranje. SCIO mjeri podsvijest i uspostavlja vezu između svjesnog i nesvjesnog uma. Naša je svjesnost samo maleni djelić našeg bića, stoga nije pouzdan izvor informacija o životu ili bolesti.

SCIO prikuplja bioenergetske podatke iz tijela biološkom brzinom koji se mjeri u tisućinkama sekundi uz istovremenu obradu pedeset pet parametara, što znači da se u nekoliko minuta može prikupiti do deset tisuća povratnih informacija ispitivanog čovjeka.

SCIO komunicira s tijelom kako bi se utvrdila energetska ravnoteža koja utječe na osobno zdravlje, fizičke, mentalne i emocionalne probleme. Kalibriran je za mjerenje tjelesne suptilne reakcije na bazi bioloških, psiholoških i medicinskih proizvoda u elektro-magnetskom obliku.

Osjetljivost je namještena tako fino da pokupi najraniji znak nepravilnosti, koji onda predstavlja prioritet u pacijentovom iscijeljenju. Program nudi informacije specifične za mjerenje suptilne energije – emocionalnih i mentalnih naprezanja, prehrambenih potreba, toksina, osjetljivosti na hranu, probavnih i drugih problema. Sustav radi sa 85% točnosti.

Za najbolji tijek terapije, terapeut treba pravilno pročitati rezultat. Analizirajući obrasce, biti će u mogućnosti dati informacije o pitanjima vezanim za mentalni i emocionalni stres, prehrambene sugestije, tj. sve prisutne energetske neravnoteže identificirane od strane SCIO-a. Terapija se odvija slojevito, korak po korak, po prioritetima koje odredjuje sam aparat. SCIO primjenjuje odgovarajuće frekvencije kako bi se ispravile neuravnoteženosti i omogućilo tijelu da se samo vrati u stanje zdravlja i vitalnosti. Vlastita podsvijest pokazuje koje vrste terapija su najprikladnije za svakog pojedinca. Terapeut će preporučiti dodatke prehrani i promjene načina života, preporučiti broj tretmana i odrediti strategiju daljnjih terapija, na temelju vlastite procjene i stanja svakog pojedinca.

Pacijent mora biti spreman preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i biti spreman za promjenu načina života.

SCIO tijek terapije:
 • dentificirati, a zatim ukloniti uzrok stresa.
 • Balansiranje oštećenih organa.
 • Otklanjanje blokada protoka energije u tijelu.
 • Smanjivanje simptoma i tegoba prirodnim metodama iscjeljenja.
 • Ispravak konstitucijskih nepravilnosti

SCIO je najnapredniji sustav analize i terapije dostupan u današnjoj energetskoj medicini. U stanju je obraditi više od 60 milijuna bitova podataka koji će vam pomoći otkriti stres u tijelu i sve potencijalne posljedice tog stresa.

"Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa."

Arthur Schopenhauer.

 

 

Obrt “Tao” za kiropraktiku i integrativnu medicinu

vl. Saša Piljek,
Adresa: Ilica 146, 10000 Zagreb
OIB: 37656634874
Telefon: +385 1 62 64 835
Email: valerija.tao@gmail.com