Zaštitite svoje bubrege! 5 zlatnih pravila da ih održite zdravima
Objavljeno: 11.05.2021 u 00:00. Kategorija: Vijesti

Pravilan rad bubrega od izuzetne je važnosti za zdravlje organizma. Gotovo sigurno se može reći da je energija bubrega predstavlja energiju cijelog tijela.

Tko još ne zna što je bubreg i koja je njegova funkcija u našem organizmu? Međutim, jeste li znali koliko on utječe na naše zdravlje i koliko smo ovisni o zdravlju bubrega?

 

Bubreg

Bubreg je parni organ u našem tijelu smješten ispod dijafragme s obje strane kralježnice. Pravilan rad bubrega od izuzetne je važnosti za cjelokupno zdravlje organizma, a najvažnija funkcija bubrega je upravo održavanje ravnoteže vode u tijelu.

Povezani su s drugim organima u tijelu poput jetre, pluća ili srca. Često se dogodi da jedan bubreg ili dio bubrega ne funkcionira kako treba te je manje u mogućnosti obavljati svoju funkciju te tada ostatak bubrega ili drugi bubreg preuzima njegov rad.

Bubrezi su jedan od najbolje prokrvljenih organa ljudskog organizma jer u minuti kroz njih procirkulira 1200 mL krvi. Bubrezi izlučuju nepoželjne tvari poput otrova i lijekova iz organizma i tako filtriraju krv koju onda pročišćenu vraćaju u cirkulaciju, a višak vode i otpadne tvari putem urina izbacuju iz tijela. Tako se organizam detoksicira i oslobađa svih štetnih tvari.

 

 

Simptomi nepravilnog rada bubrega:

Simptomi koji se vežu uz nepravilan rad bubrega i mokraćnog mjehura:

 • bol u leđima koja se pojačava kad pada kiša
 • često mokrenje (2-3 puta po noći)
 • tvrda stolica
 • problem s koncentracijom
 • stalni umor
 • loš san
 • hladne noge i ruke
 • smanjeni libido
 • diabetes, visoki tlak, problemi sa srcem
 • slab imunitet; kronične prehlade
 • slabost u nogama (nesigurno kretanje)

 

Možemo reći da sve ovisi o BUBREZIMA. Naše zdravlje ovisi od bubrega i mokraćnog mjehura.

Epigenetički čimbenici koji utječu na sustav bubreg-mjehur:

STRAH uzima dio energije bubrega. Ako se ne pije dovoljna količina vode opterećuju se bubrezi. Sve u mozgu je povezano s energijom bubrega (teško se koncentrirati, osjeća se stalni umor, rana faza zaboravljanja: alzheimer). Mozak ovisi od bubrega.

NESANICA je također jedan od osnovnih i prvih simptoma neuroloških problema. Zatim, hladne ruke i noge simptom su lošijeg rada bubrega. Bubrezi najviše pate upravo zbog hladnoće. Također, bubrezi imaju veze i sa seksualnim aktivnostima i plodnosti. Povezani su i s endokrinim disbalansom (problem nadbubrežne žlijezde lijevog bubrega). Visoki tlak dolazi kao posljedica lošeg rada bubrega kao i problemi sa srcem.

 

Meridijan prolazi kroz tri organa:

Prva točka na meridijanu bubrega (početak meridijana) je na stopalu. Iznad koštice prema peti s unutarnje strane. Veliki šumovi, buka utječu na sluh i bubreg, noge osjećaju slabost, dolazi do stresa koji utječe na opadanje kose.

Svako stanje disbalansa u organizmu je povezano s bubrezima.

Prvo moramo izliječiti bubreg pri bilo kojem novom simptomu ili bolesti samog bubrega. On puni s energijom po meridijanu cijeli organizam.

Bubreg i mjehur rade zajednički posao: bubreg skuplja vodu koja je nečista i nepotrebna, a pomoću mjehura odstranjuje se iz organizma. Jetra i žuč su direktno povezani s bubrezima.

Bubrezi imaju utjecaj i na koštani sustav. Nema zdravih kostiju, ako bubreg ne izvršava dobro svoju funkciju.

Energija bubrega je poput upaljača za energiju u cijelom organizmu. Ljepota kod žene, ljepota kože, normalni menstrualni ciklusi i libido kod muškarca, sve ovisi od energije bubrega.

Masiranjem - aktivirajte točke po meridijanu mjehura. On hrani meridijan bubrega.

 

Hrana i načini održavanja pravilnog rada bubrega:

Hrana koja pomaže pravilnom radu bubrega:

 • grah (po zimi smeđi)
 • sjemenke
 • orasi, kesten, suncokret, pistacija, datulje, crni sezam
 • crna riža
 • crni dud
 • morska hrana - riba
 • teleća jetrica

 

 1. Hrana obavezno mora biti topla. Bubreg grije hranu u želucu te troši energiju za to, a ne proizvodi toplinu (s hladnom hranom, hladimo bubrege).
 2. Antibiotici se ne preporučuju, lijekovi protiv bolova se ne preporučuju, ne preporučuju se niti previše pikantna jela (ljuta i slana) kao ni pretjerivanje s mesom i mesnim proizvodima.
 3. Pripazite na svoju tjelesnu težinu. Pijte minimalno 1,5 - 2 litre tekućine dnevno jer se na taj način olakšava bubrezima čišćenje štetnih produkata iz krvi.
 4. Važna je kontrola krvnog tlaka jer arterijska hipertenzija često uzrokuje oštećenja bubrega. Nemojte pušiti jer cigarete oštećuju bubrege i povećavaju rizik raka bubrega za 50%.
 5. Puno se krećite i vodite aktivan život!

 

Naj preporuka za bubrege: zen - šen (ostaviti kukuruznu svilu 20 minuta da stoji u hladnoj vodi (50 grama na litru vode), kuhati 30 minuta te na kraju dodati vode do razine 1 litre jer je prokuhala, kad se ohladi dodati sok 2 limuna i piti 10 dana te pauzirati 30 dana i tako u krug).

Mali, korisni savjeti:

Prst - kažiprst - masirati 10 minuta. Također, može se masirati i zagrijati “točka” za imunitet na stopalu ispod palca i drugog prsta.

4 prsta iznad unutarnje koštice noge (naziva se još ženska točka) staviti zrno graha i pritisne.

Meridijan mjehura aktivan je između 15 i 17 h, dok je meridijan bubrega poslije 17 h.

Zdravlje svojih bubrega poboljšajte i korisnim, ljekovitim dodacima prehrani koje preporučuje tim FitZone:

Macerat 9 - predstavlja sinergiju ljekovitog bilja i hladno prešanih ulja za poboljšanje funkcije bubrega. Dodatak prehrani u tekućem obliku.

Meridijan bubrega - osim što meridijan bubrega prolazi kroz gotovo cijelo naše tijelo, sada uz biljke i vitamine koji su sadržaj ovih kapsula, mogu vam pomoći da stanje bubrega dovedete u balans.

Kopriva kapi - osim spomenutih brojnih benefita koprive, ove kapi preporučuju se kod urinarnih infekcija, kod reumatoidnog artritisa kao i u prevenciji bubrežnog kamenca.

Maslačak kapi - tradicionalno se maslačak upotrebljava kod smetnji u radu bubrega i zato primjenom ovih kapi osim pomoći organizmu pomoći ćete i svojem tijelu da ojača sprječavajući pojavu prvih znakova starenja.

Holy basil - tulsi ili sveti bosiljak posjeduje mnoga ljekovita svojstva, antioksidativna, antibakterijska, antivirusna, antiupalna i antigljivična koja u različitim aspektima pomažu funkciji našeg cjelokupnog organizma.

 

Zaključak je jasan! Brinite o zdravlju svojih bubrega. Primijetite li neke od simptoma krenite s odgovarajućom terapijom, ali i prije pojave simptoma pridonesite njihovom zdravlju na najbolji mogući način. Ako imate bilo kakva pitanja oko savjetovanja budite slobodni kontaktirati nas.

 

Tim FitZone rado će vam pomoći, ali prije toga morate biti spremni pomoći sami sebi!

Krećite se, pazite na svoju prehranu i čuvajte svoj zdravlje!

Informacije sadržane u ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.

 VEZANI ČLANCI

Glutation- snažan metabolički antioksidans

Glutation- snažan metabolički antioksidans

Hladno prešano ulje crnog kima- ulje sa stoljetnim pedigreom

Hladno prešano ulje crnog kima- ulje sa stoljetnim pedigreom

Zdravlje i kako ga očuvati

Zdravlje i kako ga očuvati

Slatki pelin

Slatki pelin

Sikavica za njegu kože

Sikavica za njegu kože


Vezani proizvodi

Holy Basil

192,00 kn

Holy Basil

Holy basil (Sveti bosiljak) poznat i kao Tulsi je potentni adaptogen koji osigurava 22,5 mg (2,5%) ursolične kiseline.

Pakiranje: 60 kapsule

Kopriva kapi

89,00 kn

Kopriva kapi

Biljne kapi bez alkohola

Pakiranje: 50 ml

Macerat 09

150,00 kn

Macerat 09

Sinergija ljekovitog bilja i hladno prešanih ulja za poboljšanje funkcije bubrega

Pakiranje: 200 ml

Maslačak kapi

89,00 kn

Maslačak kapi

Biljne kapi bez alkohola

Pakiranje: 50 ml


Meridijan bubrega

64,00 kn

Meridijan bubrega

Za pravilan rad bubrega

Pakiranje: 30 kapsula

Šungit set za vodu ±200g

39,00 kn

Šungit set za vodu ±200g

Neobrađeni komadići najkvalitetnijeg šungita iz nalazišta Zazhoginsky

Pakiranje: ± 200 g

PopustTinktura od koprive

120,00 kn 108,00 kn

Tinktura od koprive

Tinktura od Koprive prokrvljuje vlasište kose, ojačava korijen i potiče mladu kosu na rast.

Pakiranje: 50 ml

Vrč za filtriranje vode Atria

118,00 kn

Vrč za filtriranje vode Atria

Klasičan i univerzalan

Pakiranje: 1 kom, 2.4 l