Tvrtka iz Medvoda i dalje proizvodi Tomosov moped
Objavljeno: 02.07.2016 u 20:03. Kategorija: Vijesti

Proizvodnja mopeda Tori u tvrtki Črešnik trebala bi početi za tri tjedna, a u prvoj fazi na montaži će raditi desetak radnika.

Kompanija Črešnik iz Medvoda pokraj Ljubljane prije godinu dana otkupila je licenciju za proizvodnju nekada popularnih Tomosovih mopeda marke Tori. Makedonskoj pošti već su prodali 120 mopeda, sljedeće godine žele ih proizvesti 2000, a u daljnjem razvoju žele za suradnju privući neku slovensku tvrtku, piše Dnevnik.

"Otkupili smo licenciju i počeli pripreme za proizvodnju, a makedonska pošta naručila je prvih 120 mopeda", rekao je na prezentaciji planova Boštjan Vidovič, direktor i vlasnik kompanije koja se dosad bavila trgovinom i prodajom polovnih vozila. Proizvodnja bi trebala početi za tri tjedna, a u prvoj fazi na montaži mopeda radit će pet do deset radnika. "Za ove mopede postoji veliko zanimanje u zemljama bivše Jugoslavije, u Mađarskoj i Ukrajini", rekao je Vidovič, dodajući da sljedeće godine namjeravaju proizvesti oko 2000 vozila, da bi za dvije godine proizveli 5000 mopeda,piše