Stepinčev dom za starije -CUGOVEC
Kategorija: Socijalne/Smještaj / Domovi

 

Vjerujemo, poštujemo i brinemo

 

Zadovoljstvo i radost svake ljudske osobe ponajviše ovisi o tome, osjeća li se ona potrebnom, korisnom i važnom za druge osobe u svom bliženjem i daljnjem okruženju.

Naša ustanova orijentirana je na korisnika, pa su i usluge koje nudimo našim korisnicima usklađene s njihovim potrebama i željama

Smještaj u našem domu dostupan je svima – onima kojima je potreba samo podrška ili lakša njega, ali i onima nemoćnima kojima je potrebna intenzivna

skrb i njega

 

 

 
GDJE SE NALAZIMO?

Nadomak Zagreba u pitomom selu Cugovec

Dom je smješten  u selu Cugovec, svega 40 kilometara od Zagreba i 10 kilometara od Vrbovca, Stepinčev dom nudi privremeni i trajni smještaj pokretnim, polupokretnim i nepokretnim osobama, u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Izuzetnu skrb i profesionalnu zdravstvenu njegu koju omogućavamo našim  korisnicima upotpunjujemo s religiozno-duhovnom, kulturnom i zabavnom dimenzijom života. Stepinčev dom izgrađen je 2011. godine, i to prema zahtjevnim europskim standardima, u sklopu Kongregacije sestara Svetog Franje i samostana Majke Božje.

 

                                                                             

                                                                                                                      USLUGE Stepinčevog doma za starije

Skrb za nas znači poštivanje individualnih potreba uz najviše standarde struke, uz jednako važno ophođenje s puno strpljenja i ljudske topline. Naše usluge dostupne se svima – onima kojima je potreba samo podrška ili lakša njega, ali i onima nemoćnima kojima je potrebna intenzivna skrb i njega.

 

 

Stanovanje i smještaj

Prostrane sobe i zajedničke prostorije odgovaraju zahtjevima najviših standarda u pogledu funkcionalnosti, opremljenosti I komfora. Preglednost, puno prirodnog svjetla, lift, široki hodnici pružaju sigurnost prilikom kretanja korisnika. U sklopu doma je i kapelica u kojoj se održavanju mise, koncerti i razna druga okupljanja. Svaka soba ima i TV, s kojeg nepokretni korisnici mogu pratiti misu u kapelici. 

Saznaj višehttps://www.stepincev-dom.com/stepincev-dom/

 

 

 

 

 

Skrb i njega

Trajni i privremeni smještaj, smještaj za pokretne korisnike, stacionarni smještaj za nepokretne – u našem domu korisnicima pružamo podršku bez obzira na stupanje njege. Naše usluge pružamo prema priznatim standardima u području njege, skrbi i prehrane

Tu smo za Vas kao podrška

Saznaj više https://www.stepincev-dom.com/stepincev-dom/

 

 

 

 

 

Aktivnosti i terapije

Svakodnevne aktivnosti korisnika u Domu prilagođene su njihovim potrebama i željama, a u cilju strukturiranog provođenja slobodnog vremena, uspješne adaptacije na život u Domu, lakšeg i bržeg upoznavanja nove životne sredine te osjećaja pripadnosti i zadovoljstva životom u Domu. Osoblje Doma trudi se maksimalno prilagoditi željama i potrebama korisnika kako bi im život u Domu bio što ugodniji, a atmosfera što bliža toploj obiteljskoj. Stepinčev dom nastoji da korisnici što dulje zadrže svoje interese i psihofizičke sposobnosti, ali i da uz stručnu pomoć osoblja Doma pronađu i neke nove prijatelje.

 

 

 

 

                                                                                                                                             Život u Stepinčevom domu

Svakodnevne aktivnosti korisnika u Domu prilagođene su njihovim potrebama i željama, a u cilju strukturiranog provođenja slobodnog vremena, uspješne adaptacije na život u Domu, lakšeg i bržeg upoznavanja nove životne sredine te osjećaja pripadnosti i zadovoljstva životom u Domu. Osoblje Doma trudi se maksimalno prilagoditi željama i potrebama korisnika kako bi im život u Domu bio što ugodniji, a atmosfera što bliža toploj obiteljskoj. Stepinčev dom nastoji da korisnici što dulje zadrže svoje interese i psihofizičke sposobnosti, ali i da uz stručnu pomoć osoblja Doma pronađu i neke nove.

 

 

POGLEDAJTE GALERIJU SLIKAhttp://www.stepincev-dom.com/zivot-u-domu/

 

KONGREGACIJA SESTARA SV. FRANJE

Kongregacija sestara sv. Franje na čelu s predstavnicom Kongregacije u Hrvatskoj i jedinom Hrvaticom među sestrama, s. Annemarie Bogdanović došla je u Hrvatsku 2006. god. i osnovala Samostan Majke Božje u Cugovcu. Sestre sv. Franje su u Hrvatsku došle kako bi izgradile Dom za starije i nemoćne posvećen blaženom Alojziju Stepincu te na taj način proširile svoje misionarsko djelovanje. 2008. god. počinje, a 2011. god. završava izgradnja Stepinčevog doma. 

Cilj Kongregacije u Hrvatskoj je pružati skrb starijim i nemoćnim osobama te im na taj način povećati kvalitetu života i osigurati dostojanstvenu starost u ugodnom okruženju. Kongregacija sestara sv. Franje posebno brine i o duhovnoj dimenziji čovjeka te je bližnjima uvijek na raspolaganju za razgovor, savjet, utjehu, u trenucima tuge, ali i radosti. Želja i cilj sestara je vlastitim životom i primjerom svjedočiti Evanđelje po primjeru svetog Franje. 

Više pročitajte na; http://www.stepincev-dom.com/kongregacija/

 

 

REDOVNICE U CRKVI I SVIJETU;https://www.stepincev-dom.com/redovnice-u-crkvi-i-svijetu/

NAŠ TIM; http://www.stepincev-dom.com/nas-tim/

Pridružite se i Vi našem timu!

 

                              Događanja u našem Domu i sudjelovanja u raznim manifestacijama

 

Fašnik u Vrbovcu

9. svibnja 2019.

Ostaju nam divne uspomene na ovogodišnji vrbovečki fašnik, gdje je s našeg štanda nestalo više od 700 krafni koje smo besplatno podijelili građanima Vrbovca i

Blagdan bl.Alojzija Stepinca

10.veljače 2019.

Čast nam je da je bjelovarsko-križevački biskup msgr. dr. Vjekoslav Huzjak i ove godine povodom Stepinčevog u našem domu predvodio sv. Misu,

nakon koje je održana zakuska za sve goste i obitelji naših štićenika. Više pročitajte na; http://www.stepincev-dom.com/blagdan-bl-alojzija-stepinca-10-02-2019/

 

Upute do nas

Iz smjera Zagreba:
voziti brzom cestom u smjeru Bjelovara, proći izlaz Vrbovec i sići s brze ceste na izlazu Gradec. Na raskrižju skrenuti lijevo u smjeru Bjelovara i voziti ravno do betonskog križa, trgovine i kafića gdje treba skrenuti desno u tu ulicu i nastaviti voziti laganom uzbrdicom. Na drugom raskrižju skrenuti desno.

Iz smjera Križevaca:
voziti se u smjeru sv. Ivan Žabno, na raskrižju skrenuti desno u smjeru Zagreba te voziti ravno do sela Cugovec. Iza trgovine i betonskog križa skrenuti lijevo, nastaviti voziti ravno laganom uzbrdicom i na drugom raskrižju skrenuti desno.

Iz smjera Bjelovara:
voziti cestom prema Zagrebu koja vodi do sela Cugovec. Iza trgovine i betonskog križa skrenuti lijevo, nastaviti voziti ravno laganom uzbrdicom i na drugom raskrižju skrenuti desno.

 

POTREBNU DOKUMENTACIJU ZA UPIS U NAŠ DOM pogledajte na sljedećem linku; http://www.stepincev-dom.com/dokumentacija/

 

PRATITE NAS NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI; https://www.facebook.com/Stepincevdom/

 

KONTAKT;

Nazovite nas, posjetite nas ili nam pošaljite poruku mailom.

Adresa: Cugovec 170, Gradec

Tel: 01/ 2726-609

Tel: 01/ 2362-480

Mob: 099/ 2548-124

Mob: 098/1617-551

Fax: 01/ 2790-008

E-mail; mia.liker@stepincev-dom.com 

 

 

 

 

 

 

                                                                             

                                        

Cijena: Na upit