IZLOŽBA: dijagram DIJALOGA_ dispozicija2021
Objavljeno: 28.09.2021 u 00:00. Kategorija: Vijesti
U utorak, 28. rujna 2021. s početkom u 19 sati Galerija Modulor Centra
za kulturu Trešnjevka otvara izložbu pod
nazivom dijagram DIJALOGA_ dispozicija2021.
Izložba je zamišljena u dva dijela: kao uvod i zaključak radionice
studenata arhitekture.
Uvodni dio je izložba autora radionice /I. Tutek, B. Lukač i S. Habjan/,
a završni dio je
izložba radova sa radionice studenata arhitekture.
Izložbe se međusobno nadopunjuju i
formiraju tematsku cjelinu. Izložbi će prethoditi radionice
23., 24. i 26. rujna 2021. 
na kojima će sudjelovati treća godina preddiplomskog studija
Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.  
 
 
 
O radionicama, izložbi i autorima: 
Tema radionice su procesni kompozicijski dijagrami kao poveznica različitih umjetnosti te su i voditelji iz različitih povezanih umjetničkih disciplina: arhitektica Ivana Tutek /AF, Atelier Minerva/, multimedijalni umjetnik, pjesnik i dizajner Stanislav Habjan /Dialogues, Dućan metafora, Orkestar Skala do Sunca, Car je gol/  i arhitektica i glazbenica Bernarda Lukač  /Atelier Minerva, DDR/.

Studenti treće godine preddiplomskog studija Arhitektonskog fakulteta u okviru prostora Galerije Modulor projektiraju dijagram događanja – scenarij akcije: prostorne, likovne, glazbene, multimedijalne… – apstraktni mehanizam koji aktivira zadani  segment ili cijeli prostor na odabrani željeni način / dispozicija 2021 tematizira vizualno oblikovanje prostora koji grade i dijele dva kratka poetska teksta /.

Ivana Tutek / Dubrovnik, 1969./ diplomirala je i doktorirala na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i zaposlena na Kabinetu za crtanje i plastično oblikovanje u umjetničko-nastavnom zvanju docentice. Sudjeluje u nastavi na Agronomskom i Šumarskom fakultetu te autorski surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i znanstveno-stručnim studijama zaštite prostora /Atelier Minerva, 2005-/ Realizirala je mnoge izložbe, radionice i publikacije.

Stanislav Habjan, multimedijski umjetnik. U ostvarenjima zamisli koristi se tekstom, dizajnom, fotografijom, performansom, glazbom. Autor je nekoliko knjiga proze i poezije, niza slikovnica i grafičkih mapa; oblikuje izložbe, ambijente i instalacije. Svoje izložbe koncipira kao interaktivne ambijente u kojima boravi kao kustos i domaćin, autor i lik. Od 2019. nastupa s grupom Car je gol, za koju piše pjesme.

Bernarda Lukač / Nova Gradiška, 1989./ studij arhitekture završava na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje danas živi i radi. Sudjeluje na brojnim izložbama, radionicama i publikacijama u sklopu svog rada u arhitektonskom uredu  Atelier Minerva. Bavi se arhitektonsko-urbanističkim projektima, temama revitalizacije prostora i grafičkim dizajnom. Na glazbenoj sceni djeluje u sklopu post-punk sastava DDR. 
 
 
Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na niže navedeni kontakt.
 
 
 
Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb
Saša Martinović Kunović / Voditeljica Galerije Modulor
M: 091 30 27 412
logo.png