Macerat- FITZONA trgovina dodacima prehrani
Objavljeno: 09.12.2019 u 01:00. Kategorija: Vijesti

 

 Matičnjak 

 

 

 

 

 

 

Macerat 04 Matičnjak 

Sinergija ljekovitog bilja i hladno prešanih ulja za regulaciju razine šećera

Cijena: 180,00 kn
Macerat 04
 

Macerat 04

Pakiranje 200 ml
Nagradni bodovi 1,80
Zemlja porijekla

Hrvatska

 

**********Pomaže pri tegobama***********

                                                  Dijabetes

Uljni macerat piskavice (Trigonella foenum-graecum), sikavice (Sylibum marianum), gorke dinje (Momordica charantia) i aronije (Aronia melanocarpa) u jednakim dijelovima suhe tvari u 100% hladno prešanom ulju crnog kima (Nigella sativa). Suha tvar predstavlja 20% volumnog udjela macerata; 1:5 volumnih udjela.

 

Svaka znanost neprestano se razvija pa tako i znanost o poznavanju i djelovanju ljekovitog bilja. Istraživanja učinkovitosti bilja i klinička ispitivanja svakodnevno nam šire obzore te je na nama da ljekovito bilje iskoristimo na najbolji i najprirodniji mogući način. Ljekovito bilje možemo koristiti na mnoge načine. Možemo ga preliti vrućom vodom ili ga u njoj prokuhati i tako dobiti dekokt, infuz ili jednostavno rečeno čaj. Isto to bilje možemo potopiti u alkohol i dobiti tinkturu. Treći način ekstrahiranja aktivnih ljekovitih principa „duše“ same biljke je izrada uljnih macerata. Dobivaju se tako da se ljekovito bilje potapa u hladno prešano ulje i pritom biljke, tijekom  četrdesetak dana, otpuštaju svoje ljekovite tvari u ulje. Kako mi za macerate koristimo hladno prešana ulja koja sadrže esencijalne masne kiseline pa i eterično ulje poput timokinona i shodno  tome sama po sebi imaju određenu funkciju, u slučaju macerata javlja se određena sinergija koja zbraja ljekovita svojstva samog bilja, ali i ulja u kojem je to bilje macerirano.

Svojstva Matičnjak macerata potječu od kombiniranog djelovanja više sastavnica koje su odabrane na temelju višegodišnjeg iskustva u izradi ljekovitih biljnih pripravaka. Prilikom izrade naših macerata usvajamo princip u kojemu je cjelina važnija od sastavnih dijelova.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

Uzimati do tri čajne žličice dnevno prije obroka.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Ne preporučuje se uzimanje duže od dva tjedna u kontinuitetu. Ne preporučuje se osobama s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci.

Silimarin kompleks u dnevnoj dozi (15g pripravka): 85,5mg.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 20°C.