Tinktura 04 - Neka srce kuca tika-taka bez imalo straha!
Objavljeno: 10.07.2022 u 02:00. Kategorija: Vijesti

Osmišljena je za brzo smanjenje masnoća u krvi,regulaciju tlaka i šećera te poticanje cirkulacije.

  • Čestoslavica – pripada porodici trputaca a u srednjem vijeku se smatrala univerzalnim lijekom pa se koristila kod bolesti pluća, jetre, slezene, bubrega, mjehura, želuca i kod glavobolja uzrokovanih migrenom. Zanimljivost je kako je u vrijeme haranja kuge spomenuta kao spasonosni lijek. Čestoslavica ima antimikrobna svojstva i djeluje kao antioksidans, odlična je za čišćenje krvnih žila od naslaga kolesterola.

  • List masline – ima snažno antivirusno,antigljivično,antibakterijsko i antiparazitno djelovanje. List masline povećava energiju organizma,snižava krvni tlak i razinu šećera u krvi.Ekstrakt maslinova lista ne preporuča se uzimati istovremeno s antibioticima.

  • Ružmarin – ova biljka čuva jetru,smanjuje nadutost, čisti od toksina, jak je antioksidans, djeluje na bolje pamćenje te potpomaže krvotok. Ružmarin je bogat fitokemikalijama koje usporavaju starenje i oksidativni stres. Ova biljka se često koristi protiv inzulinske rezistencije. Ružmarin je bogat eteričnim uljima te vitaminima A,C,K te mineralima kalcijem, magnezijem i fosforom.

  • Crvena riža – koristi se u hrani, protiv visokih masnoća u krvi, pomaže cirkulaciju krvi a isto tako pomaže kod masne jetre jer sadrži spoj monakolin koji smanjuje sintezu kolesterola u krvi. Glavna djelatna tvar crvene riže je lovastatin što je inače djelatna supstanca u lijekovima za liječenje povišene razine masnoća u krvi. Osobe koje u terapiji uzimaju statine ne smiju koristiti crvenu rižu.

 

Način Čuvanja

Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

Upozorenja

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina.

Način Primjene

 

3 X 20 kapi pomiješati sa 1dcl vode svaki dan uz preporučenu prehranu.

Način Korištenja

Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije posavjetovati sa liječnikom.

Napomena

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohavta male djece.

 

Tinktura ToSuTe 04 Kapi Zdravlja

Kapi po načelima tibetanske medicine

Cijena: 220,00 kn

 Stavi u košaricu

 


Tinkture je firma „Kapi zdravlja“ izradila u suradnji sa naturopatskim liječnikom dr. Damirom Milčićem, koji u svom holističkom pristupu pacijenta promatra kroz dvanaest organskih sustava koji rade u parovima.

 

Aktivni sastojci:

  • Čestoslavica – najčešće je nalazimo u svijetlim šumama, na šumskim čistinama i pašnjacima, na umjereno suhom, kiselom i humusom bogatom tlu. Zeljasta je trajnica visoka 10-30 cm Listovi su jajasti, smješteni nasuprotno na vrlo kratkim peteljkama te su pilastog ruba. Cvate od lipnja do kolovoza.

Stabljika je polegla, puzava te obrasna dlakama. Listovi su jajasti, smješteni nasuprotno na vrlo kratkim peteljkama te su pilastog ruba. Cvate od lipnja do kolovoza.  Izvor: Čestoslavica https://www.plantea.com.hr/cestoslavica

  • List masline – zimzelena biljka koja može dostići visinu 3 – 13 m. Jedno stablo masline može dati 15 – 40 kg maslina, što odgovara 3 – 8 kg ulja.
  • Ružmarin – bogat je eteričnim uljima te vitaminima A,C,K te mineralima kalcijem, magnezijem i fosforom.
  • Crvena riža – glavna djelatna tvar crvene riže je lovastatin. Osobe koje u terapiji uzimaju statine ne smiju koristiti crvenu rižu.

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

3 x 20 kapi pomiješati s 1 dcl vode. Koristiti samo u razrjeđenom obliku prema uputi.


Napomene: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Čuvati od dohvata male djece.

Upozorenja: Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 12 godina. Ne uzimati duže od 30 dana. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Način čuvanja: Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.

 

SASTOJCI:

25% Čestoslavice (Veronica officinalis)
25% List masline (Olea europea folium)
25% Ružmarin (Rusmarinus officinalis)
25% Crvena riža (Orysa rubra)

 

Sastojci: Alkohol, destilirana voda, čestoslavice (Veronica officinalis), masline (Olea europea folium), ružmarin (Rusmarinus officinalis), crvena riža (Orysa rubra)

Pakiranje 100 ml
Nagradni bodovi 2,20
Zemlja porijekla Hrvatska

 

Više pogledajte na FIT ZONI